اگر در مراحل نصب FreeBSD دقت کرده اید تمام مراحل نصب به صورت متنی بود و بعد از نصب باید برنامه ها و port های زیادی را باید نصب می کردید تا دارای یک محیط گرافیکی عالی می شدید . این مراحل معمولا برای یک کاربر تازه کار تا اندازه ای سخت است و احتمال اشتباه هم وجود دارد .
گروهی تلاش کردند تا FreeBSD را به صورت یک توزیع کاربر پسندتر به وجود آورند و برای آن یک محیط گرافیکی جذاب با نصب اکثر چیز هایی که یک کاربر خانگی به آن احتیاج دارند به وچود آورند و این سر آغازی بود برای پروژه PC-BSD .
Pc-BSD یک توزیع از FreeBSD که دارای نصاب گرافیکی است به صورت live بوت می شود و شما می توانید از آن استفاده کنید . مراحل نصب آن چیزی شبیه به Ubuntu است و به راحتی نصب می شود . در هنگام نصب خیلی از برنامه های ضروری که کاربر به آن احتیاج دارد نصب خواهد از جمله درایور های کار ت های گرافیکی مانند nVIDIA و ATI و شما دارای یک محیط گرافیکی سه بعدی جذاب خواهید بود PC-BSD هشت دارای تغییرات زیادی نسبت به ورژن های قبلی خود شده ا ست که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- در این ورژن از FreeBSD هشت استفاده شده است که این ورژن از FreeBSD دارای تغییرات زیادی نسبت به ورژن های گذشته می باشد که از این جمله می توان به ساپورت از مجازی سازی با استفاده از VirtuallBox نام برد . از جمله می توان به ساپورت بهتر از وسایل USB نیز نام برد.
۲- در این ورژن ازFreeBSD از KDE 4.3.5 به عنوان محیط گرافیکی پیش فرض استفاده شده است .
۳- در هنگام نصب شما می توانید انتخاب کنید که آیا می خواهید FreeBSD هشت را نصب کنید یا PC-BSD هشت که این خصوصیت در ورژن های قبلی وجود نداشت.
۴- در ورژن های قبلی شما مستقیما بعد از بوت با DVD وارد محیط نصب گرافیکی می شدید . در حالی که در این ورژن اینت توزیع به صورت LIve نیز بوت شده و شما می توانید از محیط Live نیز استفاده کنید .
۵- در این ورژن به صورت گرافیکی می توانید برنامه های نصب شده را update کنید و دارای یک رابط گرافیکی می باشد .
۶- در این ورژن برای اولین بار از درایور سه بعدی Nvidia در سی پی یو های ۶۴ بیتی مانند AMD64 پشتیبانی شده است . که این یعنی داریور Nvidia برای AMD64 نیز نصب می شود و قابل استفاده است.
یک خاصیت بسیار جالب که در PC-BSD وجود دارد خاصیتی به نام PBI می باشد در این فرآیند برنامه هایی که کاربر برای کار به آنها احتیاج دارد به صورت یک بسته در آمده است که شما این بسته ها را می توانید ار این لینک دانلود نموده و سپیس یا چند کلیک آنها را نصب کرده و از آن بسته ها استفاده کنید .
فرض کنید می خواهید thunderbird را نصب کنید کافی است به سایتی که گفته شده بروید و بسته Thunderbird *.pbi را دانلود نموده و برروی دسکتاب خود کپی کرده و سپس با چند کلیک آن را نصب نموده و از استفاده کنید .
پس می بینیم فرآیند نصب برنامه خیلی راحت شده است . غیر از این حالت شما نیز می توانید با استفاده از port ها که یه صورت پیش فرض نصب می شوند برنامه های مورد نیاز خود را نصب کنید.
اکثر کار هایی را که شما می توانید در FreeBSD انجام دهید در PC-BSD نیز قابل انجام است حتی کامپایل کرنل .
در شکل زیر می توانید محیط دسکتاپ را که KDE است ببینید.
یکی از قابلیت های جالبی که در این ورژن وجود دارد این است که شما می توانید انتخاب کنید در هنگام نصب برای فایل سیستم از ZFS استفاده شود که به نظر من ZFS خدای فایل سیستم های سیستم عامل های Unix مانند می باشد.
برای نصب حداقل شما احتیاج به یک پنتیوم دو و 256 مگ رم و 10 گیگ هارد احتیاج دارید . البته انتظار نداشته باشید با این سخت افزار به راحتی کار کنید.